Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»


Πέρα για πέρα προκλητικός ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη
Οι μηχανισμοί της εργοδοσίας, που λειτουργούν με όρους δουλέμπορα, φαίνεται πως απέκτησαν ισχυρές προσβάσεις και στη φασιστική «Χρυσή Αυγή»

Πλήρη κάλυψη στη λειτουργία του δουλεμπορικού και ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», που στήνει η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη.
Με βιτρίνα το παραπάνω «Γραφείο», οι Χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του «ντίλερ» για λογαριασμό επιχειρηματιών, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν φτηνούς εργάτες, δίχως δικαιώματα, ασφάλιση και ένσημο. Την πρακτική αυτή εφάρμοσε καταρχήν σε Στερεά και η Εύβοια, σε απευθείας συνεννόηση με επιχειρηματίες της περιοχής.
Κατά τον υφυπουργό, ούτε λίγο ούτε πολύ, το εν λόγω παραμάγαζο μπορεί να λειτουργεί, αφού καλύπτεται από το νόμο για την ίδρυση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας! Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε ότι η φασιστική οργάνωση δημιούργησε το δουλεμπορικό παραμάγαζο εκμεταλλευόμενη το τεράστιο και τραγικό πρόβλημα της ανεργίας και ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις, καλλιεργώντας το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και παράλληλα χρησιμοποιώντας το γνωστό μηχανισμό τραμπούκων μπαίνει σε χώρους εργασίας, προσπαθεί να εκβιάσει ακόμα και επιχειρηματίες και στο όνομα της αντικατάστασης ξένων εργαζομένων από Ελληνες προωθεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ζητά να απασχολούν τους Ελληνες με 18 ευρώ. Αυτό είναι καθαρός δουλεμπορικός μηχανισμός.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη πρακτική, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου συνολικά, αν συνδυαστεί και με τις εγκληματικές επιθέσεις των “ταγμάτων εφόδου” απέναντι σε ξένους και ανυπεράσπιστους μετανάστες. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και πρέπει να πάρει μέτρα για να κλείσουν αυτά τα δουλεμπορικά γραφεία και να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη δουλεμπορική δράση της Χρυσής Αυγής, που προωθεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».
Απαντώντας, ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος στήριξε τη δουλεμπορική δράση της φασιστικής οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας ότι το αστικό κράτος και η ΕΕ έχουν πάρει εδώ και καιρό όλα τα αναγκαία μέτρα για τη νομιμοποίηση τέτοιων αντεργατικών μηχανισμών.
Οπως είπε, υπάρχει νομικό πλαίσιο σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας. Υπάρχουν, είπε, προϋποθέσεις για την ίδρυσή τους, με πρώτη την αναγγελία έναρξης άσκησής τους και κάποια νόμιμα δικαιολογητικά. Για το δουλεμπορικό παραμάγαζο της «Χρυσής Αυγής», αρκέστηκε να παρατηρήσει ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες αναγγελία έναρξης της δραστηριότητάς του!
Παρακάμπτοντας όλες τις παρατηρήσεις που έκανε ο Θ. Παφίλης, επέμεινε ότι η «Χρυσή Αυγή» πρέπει να προχωρήσει στην αναγγελία έναρξης του παραμάγαζου και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του!
Στην παρέμβασή του, ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι ο υφυπουργός δεν απάντησε καταρχήν πολιτικά από πού ως πού έχει το δικαίωμα μια φασιστική οργάνωση να δημιουργεί γραφείο ευρέσεως εργασίας και χρησιμοποιώντας τραμπούκικο μηχανισμό να μπαίνει σε επιχειρήσεις και να εκβιάζει απαιτώντας «διώξτε τους ξένους, να πάρετε Ελληνες με 18 ευρώ». «Είστε υπουργός Εργασίας, πώς δέχεστε να καταργείται η συλλογική σύμβαση εργασίας και να προσπαθούν να την επιβάλουν με τσαμπουκά τα φασιστικά τάγματα εφόδου», τόνισε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων κατέληξε:
«Δεν έχετε εσείς πολιτική θέση σαν κυβέρνηση να απαντήσετε πάνω σε αυτά; Γιατί υπεκφεύγετε; Θα κοροϊδευόμαστε; Αποφεύγετε να πάρετε πολιτική θέση στη δημιουργία φασιστικών ταγμάτων εφόδου στη χώρα μας».
«ΝΤΙΛΕΡΣ» ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ…
Αποθρασυμένη από την κάλυψη της συγκυβέρνησης, η «Χρυσή Αυγή» έσπευσε χτες να ανακοινώσει και επίσημα την ίδρυση σε πανελλαδικό επίπεδο του λεγόμενου «Ομίλου Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «όποιος άνεργος Ελληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως, όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Ελληνες στις επιχειρήσεις τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής (…)».
Η «Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει ως «πατριωτικό κατόρθωμα και φιλεργατική προσφορά» το να καλλιεργεί ρατσιστικά αντανακλαστικά στους άνεργους, ενοχοποιώντας τους μετανάστες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όσοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ αποκλειστικός υπεύθυνος είναι το κεφάλαιο και η κρίση. Ιδιος είναι ο εχθρός που στρέφεται ενάντια και στους μετανάστες, τσακίζοντας ενιαία τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και σπέρνοντας διχόνοια για να τα ισοπεδώσει και να θωρακίσει το σύστημα, το οποίο πρόθυμα υπηρετεί με τη δράση της και η «Χρυσή Αυγή».


ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΩΝΟΠΟΙΩΝ
Αποστομωτική απάντηση στην παρουσία πριν από λίγες μέρες ομάδας της Χρυσής Αυγής στην είσοδο του εργοστασίου «Παπουτσάνης», όπου οι ίδιοι οι εργάτες δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, δίνουν η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.
Δηλώνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με το σωματείο τους θα πρωτοστατούμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην υγεία, στην πρόνοια».
«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία έχει ιδρύσει γραφείο Ευρέσεως Εργασίας στην περιοχή της Εύβοιας και πατώντας στην ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, προωθεί τις πιο αντεργατικές και ρατσιστικές πρακτικές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, η οποία καταλήγει ως εξής:
«Η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων άσχετα με την καταγωγή τους, το θρήσκευμα και το χρώμα των εργαζομένων. Τέλος καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα, να αγωνιστούν για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων».


ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη δράση της «Χρυσής Αυγής» στον κλάδο εξέδωσε στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Νομού Αττικής, τονίζοντας: «Ουστ δουλέμποροι (…) Λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο και κανονίζει με τους εργοδότες φτηνούς εργάτες με ημερομίσθια που δεν θα καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, χωρίς ασφάλιση».
Οπως επισημαίνει το Σωματείο, «χωρίζουν τους εργαζομένους σε Ελληνες και μετανάστες για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευσή μας. Με αυτό τον τρόπο οι εργοδότες θα γίνουν πλουσιότεροι γιατί θα έχουν εργαζομένους που θα δουλεύουν όπως θέλουν, όποτε θέλουν και όποτε έχουν λεφτά θα τους πληρώνουν.
Η “Χρυσή Αυγή” συμφωνεί:
– Με την άγρια εκμετάλλευση των Ελλήνων εργαζομένων από τους εργολάβους στην καθαριότητα, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Πολυτεχνείο – Πανεπιστήμιο), στα Νοσοκομεία, στον ΗΣΑΠ, στο ΜΕΤΡΟ, στην ΕΘΕΛ.
– Με την καθυστέρηση των πληρωμών, την αλλαγή των ωραρίων, τη μείωση στους μισθούς και τα μεροκάματα, προσλαμβάνουν Ελληνες εργαζόμενους και τους έχουν να δουλεύουν “ήλιο με ήλιο”.
Γνωρίζουμε ότι οι δουλέμποροι της “Χρυσής Αυγής” είναι μηχανισμός, θέλουν να χτυπήσουν τους αγώνες μας, παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί, όμως μπροστά στους εργολάβους και τους μεγαλοβιομήχανους “χτυπάνε προσοχές”.
Εχουμε εμπειρία σαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αντιμετωπίσαμε τις απειλές και τα βιτριόλια της εργοδοσίας, τους μπράβους των εταιρειών στις περιφρουρήσεις των απεργιών έξω από τα νοσοκομεία και άλλους χώρους δουλειάς».
Και καταλήγει: «Σαν κλάδος θα αντιμετωπίσουμε και σήμερα τους δουλεμπόρους της “Χρυσής Αυγής” γιατί γνωρίζουμε ότι η δική μας δύναμη είναι η οργάνωσή μας στο σωματείο, στη γειτονιά, στην αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται γιατί όταν εμείς αποφασίσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια δεν θα μπορούν να μας σταματήσουν ούτε οι εργοδότες, ούτε οι φασιστικές ομάδες».
Πηγή: Ριζοσπάστης 29/9/12

Δείτε τον πιο φτωχό πρόεδρο χώρας στον πλανήτη!

Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία με το φτηνό ζακετάκι είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας.

Δείτε τον πιο φτωχό πρόεδρο χώρας στον πλανήτη!
Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945 δολάρια και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!
Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι εάν και ο μηνιαίος μισθός τους είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.
Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.
Αυτή η είδηση που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μην μας βάλει σε σκέψεις σε σχέση με το πόσο τελικά, υπηρετούν τον λαό οι δικοί μας πολιτικοί.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Καταστηματάρχης προστάτεψε διαδηλωτές στη Μαδρίτη


  • 3
     


 Καταστηματάρχης προστάτεψε διαδηλωτές στη Μαδρίτη
 
Ο Alberto Casillas, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Μαδρίτη, μέσα σε μια μέρα έγινε «ήρωας», χάρη στη στάση που επέδειξε απέναντι στις δυνάμεις των ΜΑΤ στη χτεσινή διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας στην ισπανική πρωτεύουσα. Μιλώντας στην EcoDiario.es ο Casillas έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου: «Όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται επιθετικά κατά του συγκεντρωμένου πλήθους, όλοι άρχισαν να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο στα καταστήματα. Τότε είδα μια ομάδα διαδηλωτών να κουβαλά έναν νεαρό γεμάτο στα αίματα και έσπευσα να βοηθήσω. Μετά στάθηκαν μπροστά στην πόρτα. Δεν ήθελα να μπουν μέσα» είπε.
 Καταστηματάρχης προστάτεψε διαδηλωτές στη Μαδρίτη

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!






ΑΦΕΤΗΡΙΑ Η 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ - ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε από το πρωί η πανεργατική απεργία, η οποία νέκρωσε κατά κύριο λόγο τις δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, ενώ συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η απεργία, συγκριτικά, σημείωσε αρκετή επιτυχία και στον ιδιωτικό τομέα!
Ουσιώδης και αξιοσημείωτη υπήρξε και η συμμετοχή της ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ στην απεργία, αφού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι πήραν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συμμετείχαν με δικά τους "μλπλόκ" στις διαδηλώσεις.
Αυτήν την ώρα έφθασε η στιγμή για ένα πολύ μεγάλο αγωνιστικό κοινωνικό μπλοκ που θα συμπεριλάβει την εργατική τάξη, τα επαγγελματοβιοτεχνικά και μικρά εμπορικά στρώματα αλλά και τη μικρομεσαία αγροτιά!

Μια πραγματική εργατική και πολύχρωμη λαοθάλασσα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και λαού πλημμύρισε κυριολεκτικά τις εργατικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ’ όλα πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου το πολύβουο πλήθος, κατά κλάδους, χώρους δουλειάς και κατά πολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις, με ευρηματικά και μαχητικά πανό και συνθήματα, περνούσε ειρηνικά επί ώρες!
Συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι για πρώτη φορά υπήρξε τόσο μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις απεργιακές διαδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πόλεις όπως τα Γιάννενα, η Πάτρα, το Ηράκλειο και πολλές άλλες.
Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν, επίσης, τη συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις πλήθους ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και μικρών επιχειρήσεων με τους εργαζομένους τους!
Τα παραπάνω γεγονότα, υπογράμμιζαν είναι αρκετά ελπιδοφόρα και αν αξιοποιηθούν σωστά από την Αριστερά και το ενωτικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μπορούν να καλύψουν σταδιακά μαύρες τρύπες του εργατικού κινήματος στον ιδιωτικό χώρο και το χώρο των ανέργων.
Κύκλοι της Αριστεράς επισήμαναν ότι η απεργία και ογκώδεις εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις της 26ης μπορούν να αποτελέσουν ένα πρώτο φθινοπωρινό σταθμό και κυρίως αφετηρία για μια μεγάλη και δυναμική κλιμάκωση των ενωτικών ταξικών αγώνων, με άμεση προοπτική την προοδευτική εξέγερση και ανατροπή για μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς.
Οι ίδιοι κύκλοι της Αριστεράς σημείωναν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 26ης μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ πετυχημένες, μόνο εφ’ όσον αποτελέσουν το έναυσμα και το πρώτο θαρραλέο βήμα για να ακολουθήσει κλιμάκωση και ένα τσουνάμι ενωτικών εργατικών - λαϊκών αγώνων, που θα σαρώσουν την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, σε όφελος νέων προοδευτικών απαντήσεων.
ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Στο μεταξύ λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεγαλειώδης ειρηνική πορεία στο Σύνταγμα στην Αθήνα, δυνάμεις των ΜΑΤ, αξιοποιώντας την προβοκατόρικη δράση παρακρατικών μηχανισμών και των οργανωμένων «γνωστών-αγνώστων» «κουκουλοφόρων» εξαπέλυσαν ένα πραγματικό χημικό πόλεμο σε όλο το εύρος της Πλατείας Συντάγματος και τους κάτω δρόμους!
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο κτηματομεσίτης καίει την γαλάζια τριανρία


Ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός που συνεργαζόταν με τον κατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ όσα άκουσε από το στόμα του ίδιου του Καρούζου. Οτι δηλαδή οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Βουλγαράκης και ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης χρησιμοποιούσαν την κατασκευαστική εταιρεία ......
Καρούζος Constructions για να ξεπλένουν πολιτικό χρήμα μέσω αγοράς ακινήτων.

Ο κ. Λιβανός επεχείρησε να κάνει χθες επικοινωνιακή αντεπίθεση και όχι μόνο εξέδωσε ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης αλλά μίλησε τηλεφωνικά και σε τηλεοπτικό σταθμό. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται να αποστείλει σχετική ενημέρωση «που θα είναι διαφωτιστική ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στις έρευνες των Αρχών ή σε όσους αναφέρονται τα ονόματά τους» στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 26 Απριλίου 2010 και στη συμπληρωματική της 30ής Μαΐου 2011, στην οποία μνημονεύονται και οι κύριοι Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης.

Οπως ανέφερε σε χθεσινές συνεντεύξεις του σε εφημερίδες και στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Λιβανός προσέφυγε στον ΣΔΟΕ γιατί καταφερόταν εναντίον του κατασκευαστή Ιωάννη Καρούζου και της συζύγου του οι οποίοι του χρωστούσαν χρήματα από το 2010, μέσα από συνεργασίες τους για ακίνητα στη Γλυφάδα και στην Κρήτη, όπως ισχυρίζεται. Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι αγορές ακινήτων σε Γλυφάδα και Κρήτη στοίχισαν στον κ. Καρούζο 145 εκατομμύρια ευρώ και 8.600.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στη Real News αποκαλυπτόταν κομμάτι της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Λιβανού, σύμφωνα με την οποία στα πλαίσια ενός «πλυντηρίου» που καθάρισε πάνω από 10 δισ. ευρώ γινόταν μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από τη Ρεβέκκα Σκαφτούρου, συζύγου του κ. Καρούζου, και τους δύο οδηγούς της εταιρείας Καρούζου.

Θα κάνει νέες κρίσιμες αποκαλύψεις

Επίσης ο κ. Καρούζος φέρεται να έχει πει στον Ιωσήφ Λιβανό ότι στην παράνομη δραστηριότητα συμμετείχαν και τρεις υπουργοί. «Με τεράστια έκπληξη μου αρχικά για την ευκολία με την οποία το έπραξε μου ανέφερε ότι οι υπουργοί αυτοί ήταν ο κουμπάρος του Ευάγγελος Μειμαράκης, ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Μιχάλης Λιάπης» σημείωνε στη μηνυτήρια αναφορά του ο κτηματομεσίτης Λιβανός.

Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Λιβανός δεν δείχνει να μετανοεί για την κατάθεση-φωτιά που «καίει» τους τρεις πολιτικούς :

«Εχω πράξει το καθήκον μου ως πολίτης και θα το πράξω κατά την κατάθεσή μου στις εισαγελικές Αρχές τις επόμενες ημέρες» αναφέρει ο κ. Λιβανός στην ανακοίνωσή του αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία που θα φωτίσουν περισσότερο την υπόθεση και ότι πιθανόν να προβεί σε νέες αποκαλύψεις.

Στις καταθέσεις του ως σήμερα ο κ. Λιβανός αναφέρει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και υφίσταται φθορές της περιουσίας του και βρίσκεται σε αστυνομική προστασία.

Ας σημειωθεί ότι η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, η οποία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχει καλέσει να εξετάσει ως μάρτυρες τον επιχειρηματία Γιώργο Ζωγραφάκη και τον Ιωσήφ Λιβανό.

Οι δικαστικές αρχές έβαλαν τις μηχανές στο φουλ προκειμένου να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό την επίμαχη έρευνα για να μη μείνουν σκιές από την υπόθεση που οδήγησε τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη σε αναστολή των καθηκόντων του.

Η δικογραφία για τους τρεις πολιτικούς έλαβε προτεραιότητα για τις εισαγγελικές αρχές. Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται το τελευταίο πόρισμα από την πλευρά του ΣΔΟΕ ενώ στις καταθέσεις τους οι δύο καταγγέλλοντες Γιώργος Ζωγραφάκης και Ιωσήφ Λιβανός θα πρέπει να προσκομίσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα και όχι να επιμείνουν σε γενικές και αόριστες καταγγελίες, όπως επισημαίνουν εισαγγελικές αρχές.

Μηνύσεις Λιάπη-Βουλγαράκη

Με μηνύσεις εναντίον των κτηματομεσιτών που τους κατονόμασαν απάντησαν χθες οι Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης. Οι δύο υπουργοί δεν καλύπτονται πλέον από βουλευτική ασυλία και ήρθαν σε αντιπαράθεση για το ενδεχόμενο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για «παράκεντρα» που τον στοχοποιούν και ζήτησε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, πρόταση με την οποία διαφωνεί ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος μέσω τουίτερ επέμεινε ότι η υπόθεση πρέπει να κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

«Κλείδωσαν» τα μέτρα – Όλοι στους δρόμους για να τα καταργήσουμε!

Τα μέτρα έχουν κλείσει. Ο Αντώνης Σαμαράς μετά από πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως.
Το πακέτο που περνάει είναι το πιο σκληρό απ’ όσα προέβλεπαν τα σενάρια, είναι το πακέτο που η τριμερής της κυβέρνησης θα ήθελε να αποφύγει, αλλά η τρόικα είχε άλλη γνώμη.
Έτσι σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει του άλλους δυο αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ώστε αύριο στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, οι οποίες ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο για τους φορολογούμενους.
Μόνο ελάχιστα μέτρα έμειναν απ’ έξω και αυτά δεν είναι άλλα απ’ τις απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου και το χαράτσι σε όσους έχουν στην κατοχή τους ακίνητα και τα νοικιάζουν.
Επί της ουσίας μιλάμε για μέτρα 13,5 δισεκατομμυρίων καθώς εκτός απ’ τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. στο πακέτο περιλαμβάνεται και το νέο φορολογικό με επιπλέον 2 δισ. φόρων.
Κάπως έτσι πέρασαν τα μέτρα για περικοπή 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και των αντίστοιχων συντάξεων, όπως και των επικουρικών σε όλα τα ταμεία.
Παράλληλα πέρασαν όλες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.
Οι περικοπές επιδομάτων σε όλα τα επίπεδα κλείδωσαν, πλην εκείνων που αφορούν στα επιδόματα ειδικών κατηγοριών.
Οι απολύσεις μπορεί να αποφεύχθηκαν στο δημόσιο, μπήκε μπροστά όμως η νέου τύπου εφεδρεία.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, αφού δέχθηκαν και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ ότι το ποσό εξοικονόμησης είναι 1 με 1,1 δισ. και η αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη.
Ταυτόχρονα και για την εξοικονόμηση επιπλέον χρημάτων η κυβέρνηση «κλείδωσε» την κατάργηση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, αλλά και την αλλαγή στις κλίμακες φορολόγησης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ: Από τον Μεϊμαράκη … στον «Όσιο Παστίτσιο»



Πριν λίγες μέρες ήρθαν στην επιφάνεια (όλως τυχαίως!!!) φήμες για εμπλοκή του συμβόλου της δημοκρατίας - του επίλεκτου του Σαμαρά - προέδρου της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη. Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό πόρισμα της «τυφλής» δικαιοσύνης των αστών. Η διαφθορά αποτελεί διαχρονικά συστατικό στοιχείο της πολιτικής του κεφαλαίου,
η οποία στις χρυσές εποχές της καπιταλιστικής ανάπτυξης καλυπτόταν εντέχνως και ποικιλοτρόπως, όταν από την πίττα περίσσευαν αρκετά ψίχουλα, ικανά για να κλείνουν τα στόματα όσων θα αντιδρούσαν. Η καπιταλιστική κρίση μειώνοντας τα ψίχουλα (αλλά όχι και την πίττα) οξύνει το κοινωνικό ζήτημα στο έπακρο. Τα στόματα τώρα κλείνουν! Όχι με ψίχουλα, αλλά με νέου τύπου σίριαλ, προς τέρψη του φιλοθεάμονος εξαθλιωμένου κοινού, ψευδεπίγραφης κάθαρσης των (κατά τα άλλα μονίμως και νομίμως) διεφθαρμένων. Εμφύλιος πόλεμος της διαφθοράς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αλληλοκάρφωμα που πέφτει μεταξύ των πάλαι ποτέ συνμιζαδόρων υπηρετών του κεφαλαίου και των συμφερόντων του. Οι υπηρέτες της αστικής δημοκρατίας είναι σε μόνιμη άδεια μετά αποδοχών και η δημοκρατία (τους) για τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς του πλούτου σε αναστολή … μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Και μέχρι τότε θα συνεχίζεται (;;;) το καταστροφικό έργο σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, μνημόνια επί μνημονίων, εφαρμοστικοί νόμοι και υπουργικές αποφάσεις και απ’ όλα τα καλά της (αστικής) «δημοκρατίας». Μόνο που η κοινωνική εξέλιξη, δυστυχώς για τους αστούς, δεν καθορίζεται μονόπατα. Υπάρχει και η τάξη των παραγωγών του πλούτου που έστω και αναποτελεσματικά (προς το παρόν!!!) ανασηκώνει πού και πού το κεφάλι. Αλλά επειδή μπορεί η τάξη να συνηθίσει να κοιτά ψηλά και για να συνεχιστεί η εφαρμογή όλων των καλών της (αστικής) «δημοκρατίας» τα κεφάλια πρέπει να κόβονται, τα στόματα να κλείνουν. Μόνα τα χρήσιμα φίδια (της αστικής δημοκρατίας) επιτρέπεται να σηκώνουν κεφάλι και όσο αυτά σηκώνονται υπάρχει μια ελπίδα γι’ αυτούς (τους εκ φύσεως και θέσεως συνμιζαδόρους διεφθαρμένους) μήπως και συνηθίσουμε το πρόσωπο του τέρατος! Τώρα έκλεισε το στόμα του «επικύνδυνου» Οσίου Παστιτσίου, αύριο οι bloggers, μεθαύριο ποιος;

Ήταν δύο φαινομενικά άσχετα γεγονότα που όμως δημιουργούν μια πληθωρική εικόνα μιας  - κατά τα άλλα - «Δημοκρατίας σε αναστολή».  
Καληνύχτα!
 

Πρόεδρος Αργεντινής προς ΔΝΤ: «Η χώρα μου είναι κυρίαρχο έθνος!»

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ, απάντησε σε μια προειδοποίηση του ΔΝΤ λέγοντας ότι η Αργεντινή δεν θα καμφθεί από καμία απειλή, σε ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι το ταμείο θα βγάλει «κόκκινη κάρτα» στην Αργεντινή, αν η χώρα δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα των στατιστικών της στοιχείων που την θέτει ήδη στο στόχαστρο μιας διαδικασίας κυρώσεων από το Ταμείο.
«Η χώρα μου δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ένα κυρίαρχο έθνος που παίρνει αποφάσεις με κυρίαρχο τρόπο και δεν θα αφήσει να υποβληθεί σε καμία πίεση, και ακόμη περισσότερο σε καμία απειλή», τόνισε η Κίρτσνερ.
«Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, είναι η πιο σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση από τη δεκαετία του ’30», δήλωσε απευθυνόμενη στην Λαγκάρντ.
Κατά την εκπνοή δυο εξάμηνων διοριών, το ΔΝΤ έδωσε την περασμένη Τρίτη τρεις επιπλέον μήνες στην Αργεντινή για να διορθώσει τα μέτρα της για τον πληθωρισμό, για τον οποίο υπάρχει υποψία ότι έχει υποτιμηθεί, σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε μια διαδικασία μομφής που μπορεί να την οδηγήσει τελικά σε έναν αποκλεισμό από το ΔΝΤ.
Το 2011, η Αργεντινή ανακοίνωσε επίσημα ποσοστό πληθωρισμού στο 9,5%, αλλά τα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτιμούν ότι ανέρχεται σε 23%.

Δ.Τ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.docx

Η ΟΚΔΕ για την Πανεργατική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη‏

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Να διώξουμε και τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Όλοι στη Γενική Απεργία, Τετάρτη 26/9,   11 μμ, Μουσείο Πατησίων

Ενώ η τρικομματική κυβέρνηση χαχανίζει για την «επιμήκυνση», το «καλό κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη» και την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών (δηλ. τη νέα διάσωσή τους με κρατικό χρήμα), οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βυθίζονται μέρα με τη μέρα στην απόγνωση. Το νέο πακέτο μέτρων 11,9 δις τουλάχιστον, αποτελειώνει την καταστροφή, με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67, νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων, τεράστιες περικοπές στην χρηματοδότηση οργανισμών και υπηρεσιών (υγεία, παιδεία κ.λπ.), «αναβαθμισμένη» εφεδρεία-απολύσεις, ξεπούλημα σε ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία.
Το σάπιο σύστημα που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση, ο ελληνικός καπιταλισμός, καταρρέει σα να είμαστε σε πόλεμο. Ύφεση-τέρας για 5 συνεχόμενα χρόνια, πτώση στη βιομηχανία περίπου 30% την τετραετία 2008-2011... και έπεται συνέχεια. Η ανεργία θερίζει, ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες, ενώ τα λουκέτα πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε δουλοπάροικους, αφού δουλεύουν χωρίς καν να πληρώνονται. Το δημόσιο χρέος, όπως ήταν επόμενο, μετά το δήθεν σωτήριο «κούρεμα» φουσκώνει και πάλι.
Περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά, θα ζήσουμε φέτος την πλήρη διάλυση και κατάρρευση της παιδείας, ασφάλισης, υγείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι συγχωνεύσεις/κλεισίματα σχολείων, σχολών, νοσοκομείων θα πάρουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας, ενώ ό,τι απομείνει θα υπολειτουργεί αδυνατώντας να καλύψει τις απολύτως βασικές ανάγκες. Η φτώχεια και η εξαθλίωση εξαπλώνονται, η επιβίωση μετατρέπεται σε καθημερινή μάχη για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους άνεργους, τους φτωχούς.
Η κυβέρνηση έχει ένα και μοναδικό  πρόγραμμα, έναν κατάλογο μέτρων σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας παραγγελία της Τρόικας. Είναι για γέλια και για κλάματα οι πρωταίτιοι της χρεοκοπίας, με τις ίδιες και χειρότερες συνταγές, να μιλάνε για «ανάπτυξη» μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες. Η ανάπτυξη είναι είναι αδύνατη, όσο ο τεράστιος όγκος χρήματος που λιμνάζει στα χέρια των ιδιωτών-καπιταλιστών δεν επενδύεται και μάλιστα συνεχίζεται η φυγή κεφαλαίων. Είναι αδύνατη με την παραμονή στο ζουρλομανδύα του Ευρώ, γιατί είναι ένα υπερτιμημένο νόμισμα για μια καταρρέουσα οικονομία όπως η ελληνική. Γι’ αυτό έρχεται με μαθηματική ακρίβεια όχι μόνο η επισημοποίηση της χρεοκοπίας αλλά και η έξοδος/αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ, όπως πλέον ομολογείται ανοιχτά και από πολλούς κύκλους της ευρωπαϊκής ελίτ. Εξελίξεις που θα είναι ένα ακόμα οδυνηρό σοκ για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Δεν είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, όπου η μια χώρα μετά την άλλη βυθίζεται στην ύφεση, ενώ για Ισπανία και Ιταλία απλώς αναζητείται μια φόρμουλα για να οδηγηθούν στο ΔΝΤ και στον μηχανισμό στήριξης. Ακόμη και οι χώρες του Βορρά και η ίδια η Γερμανία παρουσιάζουν μόνο αναιμική «ανάπτυξη» ή έχουν μπει σε ύφεση. Η Ε.Ε. διέρχεται μια τεράστια, δομική κρίση, που απειλεί σοβαρά την ίδια την ύπαρξη του Ευρώ.

 Όχι στο κράτος «έκτακτης ανάγκης» Να τσακίσουμε την Χρυσή Αυγή

Η κυβέρνηση υφάρπαξε την ψήφο του λαού με απειλές και ψέματα περί «επαναδιαπραγμάτευσης». Στην πραγματικότητα είναι αδύναμη και θνησιγενής – γι’ αυτό όμως και επικίνδυνη! Θα επιχειρήσει να γαντζωθεί στην εξουσία επιβάλλοντας ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης», σκληραίνοντας την καταστολή (εκτοξευτήρες νερού, πλαστικές σφαίρες κ.λπ.), χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα δημοκρατικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Κυβέρνηση και κρατικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, για να καλλιεργήσουν κλίμα διαίρεσης, φόβου και κοινωνικού κανιβαλισμού, για να αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους από τον αγώνα και την αντεπίθεσή τους. Όσο λένε ότι προσπαθούν να την «ελέγξουν», άλλο τόσο και περισσότερο την τροφοδοτούν, είτε μέσω της πολιτικής τους  (π.χ. ρατσιστικά πογκρόμ) είτε με την ανοχή, κάλυψη και συνεργασία από το «βαθύ κράτος» της αστυνομίας και των δικαστικών μηχανισμών. Προετοιμάζουν την ώρα να παίξει τον πραγματικό της ρόλο, δηλαδή να στραφεί ενάντια στους αγώνες, στο κίνημα, στις οργανώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, σαν μακρύ χέρι των άλλων συμμοριών, των ΜΑΤ και Δίας, της βιομηχανίας δικαστικών αντεργατικών αποφάσεων. Γι’ αυτό, η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με «δημοκρατικές» και φραστικές εκκλήσεις, αλλά μόνο μέσα από το ίδιο το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας, με την οργάνωση της δράσης και της αυτοάμυνάς του.

Η σύγκρουση μπροστά μας είναι τεράστια... Να προετοιμαστούμε!

Η κατάρρευση του ελλ. καπιταλισμού, το οικονομικό-πολιτικό χάος σε Ε.Ε./Ευρωζώνη, η νέα διεθνής όξυνση της κρίσης, δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Ή θα επιτρέψουμε στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας να διαχειριστούν την επερχόμενη κατάρρευση, ενώ θα βουλιάζουμε σε μια βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο – ή θα χαράξουμε πορεία σύγκρουσης μ’ αυτό το σάπιο σύστημα, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.
Έχουμε την εμπειρία από το προηγούμενο κύμα αγώνων: τεράστιες γενικές απεργίες, ανυπακοπή στα χαράτσια, «αγανακτισμένοι» στις πλατείες, απεργίες και καταλήψεις χώρων δουλειάς, συγκρουσιακά- γεγονότα όπως στις 12 Φλεβάρη. Και ακόμα, τα μηνύματα αγώνα από την Ευρώπη και τον κόσμο, από τους Ισπανούς ανθρακωρύχους μέχρι τις αραβικές εξεγέρσεις/επαναστάσεις, που δείχνουν ότι σιγά-σιγά διαμορφώνονται δυνατότητες για ένα νέο επαναστατικό κύμα.
Στηριζόμενοι σ’ αυτά, να ενισχύσουμε τη νέα συνείδηση και πρακτική που σιγά-σιγά διαμορφώνεται. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από την άθλια συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ακόμα συμμετέχει σε «κοινωνικούς διαλόγους». Από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με την ακραία διασπαστική, σεχταριστική πολιτική τους, που οδηγεί μόνο σε ήττες και απογοήτευση. Από τις αυταπάτες για «κυβέρνηση της Αριστεράς» γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν θα μετριάσει την κατάρρευση χωρίς να συγκρουστεί με τον καπιταλισμό, δείχνοντας «υπευθυνότητα», μέσα από τους αστικούς θεσμούς, δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στους εκπροσώπους του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Μέσα από τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε επίθεση της κυβέρνησης και των αφεντικών, να οργανώσουμε την ταξική/κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια απέναντι στην κρίση, την απόκρουση των ρατσιστικών πογκρόμ και των συμμοριών της Χρυσής Αυγής, την αυτοάμυνα του κινήματος απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής. Να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Να προβάλλουμε ένα πρόγραμμα σωτηρίας της οικονομίας και της κοινωνίας, με βασικούς άξονες: Διαγραφή του Χρέους – Ρήξη με Ευρώ και Ε.Ε. – Εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων-κλειδιών της οικονομίας κάτω από Εργατικό ‘Έλεγχο – Συντακτική Συνέλευση, για να έρθουμε σε ρήξη με τους σάπιους θεσμούς αυτού του σάπιου συστήματος και να θέσουμε την οργάνωση της οικονομίας, της πολιτικής, της κοινωνίας σε ριζικά διαφορετικές βάσεις.

Η νίκη δεν θα έρθει με λόγια στη Βουλή
Για να σώσουν το σύστημά τους, η Ε.Ε. και η Τρόικα, η ντόπια «συμμορία του ευρώ» και οι μεγαλοκαπιταλιστές, ξέρουν ότι η ώρα της σύγκρουσης πλησιάζει. Ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τους κρατικούς μηχανισμούς (αστυνομία και στρατό, ελληνικά και ευρωπαϊκά), φτάνοντας ακόμα και στις πιο σκοτεινές λύσεις και σε «έκτακτες» καταστάσεις.
Γι’ αυτό, ο δρόμος για να σωθούμε οδηγεί υποχρεωτικά σε ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν υπάρχει άλλη, «εύκολη» λύση. Χρειάζε­ται καταρχήν να φύγουμε από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Να εξαπλώσουμε την Ανυπακοή και την Εξέγερση Παντού. Να επιβάλλου­με μια Επαναστατική Κυ­βέρνηση των Εργαζομέ­νων. Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό: για μια οικονομία με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, ένα καθεστώς βασισμένο στον έλεγχο, τη συμμε­τοχή, τις αποφάσεις όλων των «από κάτω», στην επέ­κταση και όχι τον περιορισμό των ελευθεριών, στο δημοκρατικό σχεδιασμό όλων των βασι­κών επιλογών. Στην ελεύ­θερη συνεργασία των λαών της Ενωμένης Σοσιαλιστι­κής Ευρώπης και όχι στο «πειθαρχείο» της καπιταλι­στικής Ε.Ε. Αυτή είναι η μόνη διέ­ξοδος – και για να την επιβάλλουμε πρέπει να χτίσουμε μια επαναστατική δύναμη που θα συγκρουστεί νικηφόρα με την αστική τάξη και το κράτος της.
                      
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ
Ø  Κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βάρβαρων μέτρων
Ø  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. – Πάλη για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική
Ø  Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων-κλειδιών της οικονομίας με Εργατικό Έλεγχο
Ø  Συντακτική Συνέλευση
Ø  Να οργανώσουμε παντού την αλληλοβοήθεια απέναντι στην κρίση, την αυτοάμυνα του κινήματος από τους μηχανισμούς καταστολής. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, τα σχολεία, τα νοσοκομεία.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
www.okde.gr - ergatikipali@okde.gr

Όλοι στη γενική απεργία στις 26/9 ΚΕ του ΕΕΚ

Όλοι στη γενική απεργία στις 26/9
ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η αγανάκτηση των εργαζόμενων από την μια και η ανυποχώρητη στάση των εργοδοτών από την άλλη, ανάγκασαν τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, από τις πολυθρόνες του κοινωνικού διαλόγου, να σηκώσουν το χέρι τους και να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τις 26 Σεπτέμβρη. Προφανώς η γραφειοκρατία υπολογίζει με μια 24ωρη να εκτονώσει την πίεση των εργαζόμενων. Χρέος των μαχόμενων εργατών, του αγωνιζόμενου λαού και της πρωτοπορίας του είναι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Mέσα από συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, με επιτροπές δράσης, με καταλήψεις και απεργιακές φρουρές να παλέψουν για την μετατροπή της 24ης απεργίας σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Να παλέψουν για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του Σαμαρά με τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Καμιά εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία – εργατικές συνελεύσεις και επιτροπές δράσης παντού
Η σφαγή των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων και ιδίως των νέων που συνθλίβονται από την ανεργία, το κλείσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να σταματήσουν από αυτούς που σκύβουν δουλικά μπροστά στην τρόικα και στους τραπεζίτες. Δεν θα σταματήσει από αυτούς που υπογράφουν τα δουλικά μνημόνια βάζοντας ενέχυρο την ζωή του λαού μας εκλιπαρώντας ένα επιπλέον δάνειο.
Εκβίασαν μια ψήφο με ψέματα χειρότερα από αυτά που έλεγαν όταν οδηγούσαν την χώρα στην χρεοκοπία. Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο αγώνας των εργατών, των φτωχών βιοπαλαιστών, ντόπιων και μεταναστών, των ανέργων, της νεολαίας.
Να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων.
Όχι στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Όχι στις απολύσεις.
Ο Σαμαράς και οι συγκάτοικοί του στην κυβέρνηση, υποσχέθηκαν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, υποσχέθηκαν να ξανανοίξουν τα εργοστάσια και να προστατέψουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους. Αντί γι’ αυτό, ετοιμάζονται να περικόψουν 18 δις από μισθούς και συντάξεις, από κοινωνικά επιδόματα και δημόσιες δαπάνες. Καταργούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιβάλλουν ακόμη βαρύτερη φορολογία και χαράτσια. Ετοιμάζουν 150 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και βγάζουν στο σφυρί την δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά. Προωθούν ακόμη περισσότερο την διάλυση της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Η φτώχεια και η ανεργία διευρύνεται σε ολόκληρα κοινωνικά στρώματα. Αυτές είναι οι εγγυήσεις που δίνονται στην τρόικα προκειμένου να εισπραχθούν από τους τραπεζίτες τα 25 από τα 31 δις του δανείου. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι κυβέρνηση των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Όμως ακόμη και αν καταφέρουν να εισπράξουν το πολυπόθητο δάνειο δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την χρεοκοπία. Οι όγκοι του πλασματικού κεφαλαίου, η απίστευτη συσσώρευση ομολόγων και τίτλων χωρίς πραγματική αξία, είναι που έχει μπλοκάρει την παραγωγική διαδικασία συσσωρεύοντας χρέη που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ. Δάνεια που δεν μπορούν να επενδυθούν στην παραγωγή απλώς ανακυκλώνουν τον φαύλο κύκλο της κρίσης και χειροτερεύουν την κατάσταση αντί να δώσουν διέξοδο. Kαμιά διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που βουλιάζει μέσα στην πιο βαθειά παγκόσμια κρίση στην ιστορία.
Είναι η σήψη και η παρακμή του συστήματος που μαζί με τον βόρβορο μιας κοινωνίας υπό διάλυση φέρνει στην επιφάνεια τις φασιστοσυμμορίες της Χρυσής Αυγής. Οι κατεστραμμένοι από την κρίση μικροαστοί εύκολα παρασύρονται από τον λαϊκισμό των φασιστών και την υποτιθέμενη αντισυστημική δημαγωγία για να γίνουν μέλη των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Ιστορικός ρόλος του φασισμού είναι να υπηρετεί το σύστημα σαν το πιστό σκυλί. Είναι να οργανώσει την παράνομη δράση του κράτους και των καπιταλιστών και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή το εργατικό κίνημα με τους σουγιάδες και τα ρόπαλα. Η ανάπτυξη των συμμοριών των νεοναζί προδίδει τον βαθμό προετοιμασίας της άρχουσας τάξης να λύσει στο δρόμο τις διαφορές της με τους εργάτες. Είναι άμεση ανάγκη η συγκρότηση ομάδων αυτοάμυνας στα εργοστάσια και στις γειτονιές για να αντιμετωπίσουν και να διαλύσουν την ανθρώπινη φασιστική σκόνη όπου χρειαστεί.
Σ' αυτή την κατάσταση η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης μέχρι την ανατροπή των μέτρων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει τεκμήριο αθωότητας για την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, μαζί και οι κομματικές γραφειοκρατίες το μόνο που πρόσφεραν μέχρι σήμερα στους εργάτες είναι ήττες και απογοητεύσεις. Δεν ξεχνάμε τον μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών που αναγκάστηκε σε υποχώρηση κάτω από την εχθρική στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, την αποχή μεγάλων δυνάμεων της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και την πολιτική απομόνωσης του αγώνα που επέβαλλε το ΠΑΜΕ. Δεν ξεχνάμε την επίμονη άρνηση των ηγεσιών συνδικάτων και εργατικών κέντρων να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους με μια απεργία αλληλεγγύης. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει προ πολλού μετατραπεί σε ένα όργανο χειραγώγησης στα χέρια των αφεντικών.
Μόνη διέξοδος είναι η ανεξάρτητη πολιτικά και ιδεολογικά και αυτόνομη δράση της εργατικής τάξης. Η οργάνωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας μέχρι την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης και κάθε καπιταλιστικής κυβέρνησης. Η οργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, εργατικό έλεγχο και εργατική διαχείριση της παραγωγής.
Είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά που θα συσπειρώνουν σωματεία, εργατικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και επιτροπές δράσης.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • Λιγότερες ώρες δουλειάς – δουλειά για όλους
  • ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαγραφή του χρέους – εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο – για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας – για την διασφάλιση των μικρομεσαίων καταθετών 
Κάτω τα Μνημόνια – Εργατική σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση του καπιταλισμού με εργατική κυβέρνηση και εργατική εξουσία
Aθήνα 17/9/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ / www.eek.gr / eek@eek.gr

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Τετάρτη 26/9
ΑΘΗΝΑ: Μουσείο 10 π.μ
ΘΕΣ\ΚΗ: Καμάρα 10π.μ
ΠΑΤΡΑ: Παράρτημα 10π.μ
ΒΟΛΟΣ: Πλατεία Ελευθερίας 11 π.μ
 
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ και το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης»
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2012

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ και το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης»
Τα εργοστάσια κι όλη η εξουσία στους εργάτες

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (θυγατρικής της Φιλκεράμ Τζόνσον που πτώχευσε) που παραμένουν 15 και πλέον μήνες απλήρωτοι, περιφρουρώντας το εργοστάσιο, κι έχουν αποφασίσει να περάσει η βιομηχανική μονάδα στα χέρια τους, κάτω από το δικό τους έλεγχο και διοίκηση με κεντρικό σύνθημα «Τα εργοστάσια στους εργάτες», ως μόνη απάντηση στη μαζική ανεργία και ανέχεια.
Το ΕΕΚ στηρίζει την πρόταση των εργατών για το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» που βρίσκει απήχηση όχι στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που θάβει τους αγώνες αλλά σε μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος που προτάσσουν την αυτό-οργάνωση των εργαζομένων και ανέργων ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση των όρων ύπαρξης της εργατικής τάξης ενάντια στο αστικό κράτος, τους φασίστες, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τ΄ αφεντικά.
Η επέκταση του αγώνα και η ενότητα της εργατικής τάξης είναι προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τη κυβέρνηση των τριών τυράννων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους τροϊκανούς δεσμοφύλακες της ΕΕ που με τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής σπρώχνουν ολόκληρη την εργατική τάξη στην ανεργία και τη καθολική φτώχια.
Με εργοστάσια βιομηχανικά πτώματα, άλλα στα πρόθυρα του λουκέτου, χιλιάδες εργάτες εγκλωβισμένους στις πτωχευτικές διαδικασίες, απλήρωτους, με μισές μέρες δουλειά, πολύ περισσότερους στον εφεδρικό στρατό εργασίας ή με νέες δουλεμπορικές μορφές εργασίας, όπως η αποκαλούμενη «κοινωφελής εργασία» μέσω ΜΚΟ, απαιτείται μια απάντηση πέρα κι έξω από τη χρεοκοπία των καπιταλιστών, τις 24ωρες απεργιακές τουφεκιές των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Το ΕΕΚ παλεύει για τη συσπείρωση της εργατικής τάξης τοπικά και πανελλαδικά σε ανεξάρτητα κέντρα αγώνα όλων των μαχόμενων εργατών και ανέργων για την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας που θα σαρώσει το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό κόσμο για μια κοινωνία χωρίς φασίστες, ταξική καταπίεση, εκμετάλλευση και χρεοκοπημένες ζωές.
Ο αγώνας και το εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ πρέπει να ολοκληρωθεί με ένα επαναστατικό, σοσιαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από τη καπιταλιστική κρίση ώστε τα εργοστάσια, ο παραγόμενους πλούτος αλλά και ολόκληρη η εξουσία να περάσουν στα χέρια των εργατών.

24/9/2012
Η ΚΕ του ΕΕΚ

ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Άγιος Παστίτσιος βοήθειά μας

Υπάρχουν τριών ειδών θρησκευόμενοι. Αυτοί οι οποίοι μέσα από τη θρησκεία προσπαθούν να απαντήσουν στο μεταφυσικό ερώτημα για το τι είναι ο άνθρωπος και πώς ήρθε στον κόσμο. Αυτοί οι οποίοι φοβούνται να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και θέλουν έναν Θεό να παίρνει την ευθύνη και ενίοτε να τιμωρεί. Η τρίτη κατηγορία είναι οι απατεώνες. Είναι δύσκολο ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των πιστών και τους χιλιάδες των Θεών (όλοι πραγματικοί σύμφωνα με τους πιστούς τους) να ανακαλύψεις ποιος ανήκει σε ποια κατηγορία.
Η πίστη εμπεριέχει τέτοια σχετικότητα, αλλά κυρίως μη λογική, που η υπεράσπισή της σε ένα κοινωνικό πεδίο και όχι προσωπικό, μπορεί να φέρει συγκρούσεις και την ίδια την αναίρεσή της. Όπως και να το κάνουμε, οι άνθρωποι δεν πρέπει να σφάζονται γιατί ο δικός τους Θεός είναι ο καλύτερος. Αν υπάρχει Θεός, δεν νομίζω πως χρειάζεται τέτοια βοήθεια.
Για τους χριστιανούς αυτής της χώρας, θεωρείται γελοίος ο Παράδεισος με μέλια και πιλάφια που υπόσχεται ο Μωάμεθ. Αλλά δεν είναι καθόλου γελοίο, πως μια Παρθένος μύρισε τον κρίνο, έφερε στον κόσμο τον Θεό και παρέμεινε Παρθένος αφού γέννησε ακόμη 5 παιδιά.
Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε, αν η πίστη θα είναι ένα προσωπικό καταφύγιο ή η κόκα του λαού που λέει και ο Ουμπέρτο Έκο. Ένα τρόπος δηλαδή να αφηνιάζουμε και να αλληλοσπαρασσόμαστε.
Τα Δυτικά κράτη αιώνες πριν, έχουν λήξει αυτό το θέμα. Στα δικαστήρια της Ολλανδίας ή στα νοσοκομεία της Γερμανίας, δεν θα δεις θρησκευτικές εικόνες. Επίσης οι πολίτες δεν πληρώνουν την διάδοση της θρησκευτικής πίστης που είναι δουλειά των Εκκλησιών. Οι ιερείς δεν καθορίζουν τι θα γράφουν τα βιβλία του σχολείου. Εν ολίγοις το κράτος δεν είναι ο μάνατζερ της θρησκευτικής πίστης.
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, από τη μία παίρνει μέτρα που εξοντώνουν το λαό του (ναι αυτούς τους χριστιανούς) και από την άλλη σαν να εκφράζει την μέγιστη πολιτική αλήθεια θεωρεί βέβαιο πως θα σωθούμε “με τη βοήθεια της Παναγίας”. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ISO, πιστοποίηση της Παναγίας, δεν χωράει καμία αμφιβολία. Εξωραΐζει μια καταστροφική πολιτική ψάλλοντας «τη Υπερμάχω» . Δεν γνωρίζω σε ποια κατηγορία πιστών κατατάσσει τον εαυτό του, αλλά εμένα μου θυμίζει την τρίτη κατηγορία.
Αυτό το κράτος λοιπόν, που δεν κατάφερε ακόμη να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού στον Θεό, συνέλαβε έναν 27χρονο γιατί ήταν βλάσφημος απέναντι στη θρησκεία. Γιατί ειρωνευόταν τον Γέροντα Παίσιο. Ας αφήσουμε το γεγονός πως ο Παίσιος ούτε Άγιος είναι, ούτε τέτοια απόφαση έχει βγάλει η Εκκλησία. Είναι ένας από τους πολλούς εσχατολόγους που ο τρόμος των λόγων τους, κατάφερε να φοβίσει αρκετά ώστε να τους αντιμετωπίζουν με δέος. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά ειδικά στην Αγιορείτικη κοινότητα. Άνθρωποι χωρίς καν θεολογική γνώση, που συνομιλούν με βατράχια, κυνηγιούνται από δαίμονες, ή βγάζουν χρησμούς που αργότερα κάποιοι θα κάνουν βιβλία και θα πλουτίσουν, αφού φροντίσουν για την κοσμική αγιοποίηση και όχι την θρησκευτική. Η μόδα της αγιοποίησης μετά τον Παίσιο, συμπεριέλαβε τον Ιωσήφ του Βατοπεδίου, έναν μοναχό με κατηγορίες παιδεραστίας που κοντεύει να γίνει η αρσενική Αγία Αθανασία, γιατί έχει εξακοντίσει τις πιο φοβερές ανοησίες, αρκετά ικανές να φοβίσουν τους ανθρώπους. Στη ζωή μας συμβαίνουν αρκετά κακά για να γίνουν προφήτες ,και αστρολόγοι και καφετζούδες και χαρτορίχτρες.
Ο κρατικός μηχανισμός, οι εισαγγελείς, η δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκαν (σε μια χώρα διαφθοράς και έλλειψης κινητοποίησης όλων αυτών) για να συλληφθεί ένας νεαρός (“Άγιος Παστίτσιος”) που σάρκαζε όλους όσοι θεωρούσαν πως το χώμα από τον τάφο του Παίσιου και η φωτογραφία του έκαναν θαύματα. Ο νεαρός ήταν ένας βλάσφημος που έπρεπε να καταδιωχθεί. Ευτυχώς όχι να ριχθεί στην πυρά (ακόμη).
Ποιος ορίζει την βλασφημία; Για έναν συγκροτημένο θεολόγο ας πούμε, βλάσφημοι είναι όλοι αυτοί που θεωρούν πως Άγιος είναι κάποιος που δεν έχει ανακηρυχθεί ως τέτοιος απ την Εκκλησία. Και όλοι αυτοί που έχουν εμπορευθεί το αμφιλεγόμενο έργο ενός μοναχού. Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ορίσουν οι εισαγγελίες θεολόγους πραγματογνώμονες; Ή μήπως θα ζητήσουμε το know how από τον Αχμαντινετζάν;
Οι θρησκείες δεν απευθύνονται στη λογική. Γι” αυτό ακριβώς χρειάζεται η χρήση της λογικής για να μπορούν να υπάρχουν και να επιτελούν πνευματικό έργο, αντί να παράγουν μουλάδες. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει και τις θρησκείες και τις απόψεις των άλλων. Και αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να απαντούν. Αυτή είναι η λειτουργία της Δημοκρατίας. Αν ανάψουμε φωτιές για να καίγονται οι βλάσφημοι, τότε κάποιος μπορεί να ανάψει φωτιές και για μας, στο όνομα μιας άλλης βλασφημίας.
Όσο η κρίση βαθαίνει, οι Παΐσιοι, οι Βησαρίωνες (αυτός ντε που δεν έλιωνε αλλά έλιωσε), οι καφετζούδες και οι έμποροι ελπίδας θα παρέχουν την βολική αντικατάσταση της λογικής από το αόριστο μεταφυσικό. Είναι κατανοητό. Ακατανόητο είναι το κράτος ως έκφραση της Δημοκρατικής λειτουργίας, να αρχίσει να φτιάχνει φυλαχτά από τα σώβρακα του Βησαρίωνα, την ώρα που μας παίρνει τα σώβρακα.
Του Κώστα Βαξεβάνη

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μία φωτογραφία που σοκάρει

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πάνω σε ένα κάδο απορριμμάτων, βρίσκεται κολλημένο ένα χαρτί που δείχνει την απόλυτη εξαθλίωση και απελπισία ορισμένων συνανθρώπων μας.
''Παρακαλούμε φαγώσιμα και ψωμάκι, κρεμάστε τα στον κάδο'', γράφει το χαρτί, σ' έναν κάδο στην Καλλιθέα.


Πηγή φωτογραφίας: Χρήστης Twitter @Oreo_teddy

Ντοκουμέντα με τον αγκυλωτό σταυρό από το πρώτο συνέδριο της Χρυσής Αυγής το 1990

Τα λεγόμενα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής περί πατριωτικού και χριστιανικού πολιτικού σχηματισμού έρχονται να διαψεύσουν ντοκουμέντα από το παρελθόν, όπως οι φωτογραφίες από το πρώτο συνέδριο της Χρυσής Αυγής τον Φεβρουάριο του 1990, όταν ο σημερινός αρχηγός του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκος μιλούσε στους νοσταλγούς του Χίτλερ στην Ελλάδα, με φόντο την ελληνική σημαία και το σύμβολο παραστρατιωτικών γερμανικών ναζιστικών οργανώσεων.
Δεν απουσιάζει βέβαια και ο αγκυλωτός σταυρός σε περίοπτη θέση στην αίθουσα. Συγκεκριμένα, το σύμβολο υπό το οποίο κάνει την ομιλία του ο Ν. Μιχαλολιάκος ονομάζεται «Wolfsangel», δηλαδή «Αγκίστρι του λύκου» με το οποίο οι Γερμανοί του μεσαίωνα κυνηγούσαν λύκους.
Την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος, χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Werwolf», που έφτιαξε το 1944 ο γενικός αρχηγός των Ες-Ες, Χάινριχ Μίλερ, και συμμετείχαν σε αυτήν στρατιώτες των Ες-Ες και της νεολαίας του Χίτλερ.

Το 1982 απαγορεύτηκε στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου, ενώ παράλληλα τέθηκε εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση VSBD/PdA που το χρησιμοποιούσε.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ"

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ!

Στην λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό», βρίσκονται ηχηρά ονόματα της πολιτικής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται με κυβερνητική εντολή!
Τα υπόλοιπα ανακοινώνονται από την εφημερίδα στην έκδοση της Κυριακής. Λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων, παρουσιάζουν λίστα με πρώην και νυν εκπρόσωπους του κοινοβουλίου και του ευρωκοινοβουλίου για ν' ασχολείται ο κόσμος και να ξεχάσει τα προβλήματα του.
Για την ιστορία στην λίστα υπάρχουν 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ (!!!), 1 από το ΚΚΕ, 1 από το ΛΑΟΣ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 5 από το ΠΑΣΟΚ! Τα ονόματα είναι:
1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)
2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)
3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α' Θεσσαλονίκης)
4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)
5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)
6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α' Αθηνών)
7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)
8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α' Πειραιά)
9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)
10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)
11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)
12. Γιώργος Τριφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)
13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α' Αθηνών)
14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)
15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)
16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)
17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)
18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α' Αθηνών)
19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α' Αθηνών)
20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β' Αθηνών)
21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α' Αθηνών)
22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)
23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)
24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)
piazzadelpopolo.blogspot.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πιο κοντά στην διάσπαση η ΔΗΜΑΡ

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κόμματος-ρεύματος μέσα στη ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνεται αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CRETALIVE  ήδη οργανώνεται αυτό το ρεύμα και μάλιστα στις 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει την πανελλήνια συνδιάσκεψή του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Του ρεύματος που πιθανόν θα φέρει το όνομα 'Αριστερά ευθύνης' (ή εναλλακτικά το 'πολυφορεμένο' αριστερό ρεύμα) ηγούνται από την κοινοβουλευτική ομάδα οι κ.Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, ενώ συμμετέχουν στην πρώτη οργανωτική δομή 5-6 στελέχη της εκτελεστικής γραμματείας, πολλά μέλη της Κεντρικής επιτροπής , αλλά και γραμματείς μεγάλων οργανώσεων του κόμματος.
Το CRETALIVE προσπάθησε σήμερα να επικοινωνήσει με ένα εκ των βουλευτών και ειδικά με τον κ.Μιχελογιαννάκη που ηγείται της προσπάθειας, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι έγκυρες και διασταυρωμένες. Στέλεχος του κόμματος της ΔΗΜΑΡ τόνισε δε ότι 'δεν υπάρχει πρόβλημα αφού το καταστατικό του κόμματος επιτρέπει την ύπαρξη , τη δημιουργία τάσεων και ρευμάτων'.
Πάντως σε κάθε περίπτωση και οι πολιτικές εξελίξεις με τα μέτρα που θα συζητηθούν αναμένεται να είναι ραγδαίες και στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ που είναι ήδη διχασμένο.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Πάμε στοίχημα» ότι είναι ξεπούλημα; Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Λένε ότι ξεπουλάνε (σ.σ.: στη γλώσσα τους το ξεπούλημα βαφτίζεται άλλοτε «αποκρατικοποίηση», άλλοτε «μετοχοποίηση» και άλλοτε «ιδιωτικοποίηση»)
για να σώσουν την Ελλάδα. Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη των (κατ’ όνομα) κρατικών επιχειρήσεων. Για να φέρουν λεφτά στα ταμεία του κράτους.
*
Στην πραγματικότητα ξεπουλάνε για να μπουκώσουν με χρήμα, για να διασφαλίσουν κέρδη, πολλά περισσότερα κέρδη στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, χαρίζοντάς τους ό,τι έχει απομείνει από τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας.
*
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του – πραγματικού – λόγου του ξεπουλήματος είναι η υπόθεση του ΟΠΑΠ.
*
Τα κέρδη του ΟΠΑΠ την τελευταία δεκαετία ήταν:
το 2002 - 318 εκατ. ευρώ,
το 2003 - 381 εκατ. ευρώ,
το 2004 - 479 εκατ. ευρώ,
το 2005 - 458 εκατ. ευρώ,
το 2006 - 600 εκατ. ευρώ,
το 2007 - 609 εκατ. ευρώ,
το 2008 - 729 εκατ. ευρώ,
το 2009 - 594 εκατ. ευρώ,
το 2010 - 579 εκατ. ευρώ,
το 2011 - 543 εκατ. ευρώ
*
Συνολικά, δηλαδή, το διάστημα 2002 – 2011,
τα κέρδη του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 5,29 δισεκατομμύρια ευρώ!
Ηδη, μάλιστα, για το πρώτο εξάμηνο του 2012 η κερδοφορία του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 266,8 εκατ. ευρώ.
*
Επομένως, γιατί τον ξεπουλάνε;
Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη;
Μα ο ΟΠΑΠ δεν έχει χρέη. Εχει κέρδη. Πολλά κέρδη. Αστρονομικά κέρδη!
*
Είναι προφανέστατο:
Ο λόγος που ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ είναι ακριβώς το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη.
Γι’ αυτό τον ξεπουλάνε:
Επειδή έχει κέρδη!
Τον ξεπουλάνε επειδή δεν τους αρκεί ότι ο – ήδη – κατά 66% «μετοχοποιημένος» ΟΠΑΠ αρμέγεται – ήδη – από τους ιδιώτες.
Θέλουν να τον αρμέγουν ολόκληρο. Οι «σωτήρες», δηλαδή, θέλουν να χαρίσουν σε… κάποιους αυτά τα (αστρονομικά) κέρδη εξολοκλήρου και στο σύνολό τους.
Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πλήρωσε το φάρμακο με τη βέρα της!

Μπροστά σε ένα απίστευτο δράμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες φαρμακοποιός από το Λασίθι. Καθώς μια ηλικιωμένη καλοντυμένη γυναίκα μπήκε στο φαρμακείο, ενώ οι κινητοποιήσεις βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, κρατώντας το χαρτάκι με τα φάρμακα τα δικά της και του συζύγου της με απελπισία στα μάτια.
Πλησίασε στον πάγκο και απευθυνόμενη στο φαρμακοποιό είπε: «Δεν έχω χρήματα». Ταυτόχρονα άφησε πάνω στον πάγκο τη βέρα της προκειμένου να πληρώσει τα φάρμακα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φαρμακοποιός αρνήθηκε να πάρει τη βέρα κι έβγαλε χρήματα από την τσέπη του και τα έβαλε στο ταμείο του φαρμακείου, πληρώνοντας ο ίδιος τα φάρμακα.
 
Πηγή: ekriktiko.gr

Σε απεργιακό κλοιό Μαδρίτη και Βαρκελώνη

ές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις παρέλυσαν σήμερα μερικώς τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καθώς και το μετρό σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.
Πηγές των συνδικάτων δήλωσαν ότι η 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους και οι δύο απεργίες στον υπόγειο συγκέντρωσαν μαζική συμμετοχή.

Εξαιτίας της απεργίας στους σιδηροδρόμους ακινητοποιήθηκαν περισσότερα από 300 τρένα -από μεγάλων αποστάσεων μέχρι τον προαστιακό- ενώ η κινητοποίηση επηρέασε και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Βαρκελώνη.


Εκατοντάδες υπάλληλοι των σιδηροδρόμων διαδήλωσαν στη Μαδρίτη. Στον σταθμό Ατότσα της πρωτεύουσας συνελήφθησαν τρεις διαδηλωτές κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της αρχής.

Στη Βαρκελώνη, ορισμένα λεωφορεία έγιναν στόχος επιθέσεων -άγνωστοι έσκασαν τα λάστιχά τους και έσπασαν τα τζάμια τους.

Μεγάλες ουρές οχημάτων σχηματίστηκαν σε δρόμους που οδηγούν στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Οι απεργίες ακολουθούν πορεία διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά των περικοπών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, η συντηρητική κυβέρνηση του οποίου επιχειρεί να μειώσει το έλλειμμα--από 8,9% του ΑΕΠ το 2011 σε 6,3% φέτος.

Τα συνδικάτα αντιτίθενται επίσης στην φιλελευθεροποίηση των μεταφορών καθώς και στις μειώσεις των μισθών και στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου για τον υπόγειο της Μαδρίτης.
Πηγή: tvxs

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς δύο μετανάστες στους Αγίους Αναργύρους!

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά μεταναστών τις τελευταίες ημέρες από ακραίες ομάδες. Σε ένα από τα πλέον πρόσφατα επεισόδια, άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς δύο μετανάστες την ώρα που κοιμόνταν στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους.
Όπως κατήγγειλε ο ένας εκ των δύο μεταναστών, η επίθεση έγινε με μια βόμβα μολότοφ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να νοσηλευτεί με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και το χέρι.
Ο ίδιος, όπως κι άλλοι συμπατριώτες του, δηλώνει ότι φοβάται να βγει από το σπίτι.
Όπως αναφέρει  στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής: «Ζω στην Ελλάδα περίπου 18 χρόνια και δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Είμαι νόμιμα στη χώρα, ψηφίζω κανονικά και εργάζομαι ως μπογιατζής».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μια μέρα μετά το περιστατικό σημειώθηκε νέα επίθεση πολυμελούς ομάδας, εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες, σε σπίτι μεταναστών στην ίδια γειτονιά.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι η στάση πληρωμών ηλίθιε…


Πολύ κουβέντα γίνεται τελευταία για… φακελάκια, διεφθαρμένους γιατρούς, συντάξεις «μαϊμού», υπερκέρδη των φαρμακοποιών κτλ. Η κουβέντα όμως, κυρίως των ΜΜΕ, μπορεί να παραπλανήσει τα αυτιά, τα μάτια, το μυαλό, δεν μπορεί ωστόσο να καλύψει τις  πραγματικές ανάγκες.  Όσες μαϊμούδες και να βρουν, δεν μπορούν να καλύψουν την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ, ενός οργανισμού γονατισμένου από τον τζόγο στα  ελληνικά ομόλογα και το «μεγαλειώδες» κούρεμα, ονόματι PSI
Μας λένε λοιπόν, ότι ξοδεύουμε πολλά για την υγεία και με πρόσχημα τις «μαϊμούδες», τα φακελάκια, τα υπερκέρδη των φαρμακοποιών και την εξυπηρέτηση του χρέους,  θα πρέπει να κλείσουμε νοσοκομεία, να μειώσουμε τις δαπάνες για φάρμακα και νοσήλια, να κλείσουμε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες,   να αναδιαρθρώσουμε τέλος πάντων το δαπανηρό σύστημα υγείας…
Και για να μην κλαιγόμαστε θυμίζοντας τα προηγούμενα μέτρα στην υγεία, αφού τα ξέρουμε όλοι, ας πάμε στο ζουμί του θέματος.
Αυτό που στην γλώσσα των παπαγάλων λέγεται «εμπάργκο των φαρμακοποιών» στην γλώσσα της λογικής λέγεται «στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, προς τους ασφαλισμένους του», μεταφράζεται ακόμα, ως προτεραιότητα εξυπηρέτησης ενός… έτσι και αλλιώς μη βιώσιμου χρέους, προς τους τοκογλύφους, αφήνοντας τα εσωτερικά έξοδα στην μοίρα τους, έτσι μεταφράζεται, και θα έχει συνέχεια… Μπορεί οι φαρμακοποιοί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις αλλά αυτό θα είναι παροδικό, αφού το πρόβλημα είναι ότι τα ταμεία είναι ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ!
Γνωρίζει κανείς την έκθεση των ασφαλιστικών ταμείων στο ελληνικό χρέος, το οποίο ΔΕΝ είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να καταστεί ως τέτοιο, χωρίς μερικές ακόμα… χρεοκοπίες, άρα και κουρέματα... Για να μην ανατρέξουμε στην παροχή υπηρεσιών των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε ανθρώπους όπως ο Λάτσης, μέρος της περιουσίας του οποίου, προέρχεται από τον τζόγο των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο και στα ελληνικά ομόλογα.
Θυμάται κανείς το περίφημο κούρεμα (PSI) μετά την ολοκλήρωση του οποίου θα.. τελείωναν τα βάσανα, θα μειώνονταν το χρέος και θα ερχόταν η ανάπτυξη;  Άσχετα αν το μόνο που πέτυχε το κούρεμα ήταν ένα… μη βιώσιμο χρέος, άδεια ταμεία, αφού κουρεύτηκαν τα ομόλογα που κατείχαν. Μάλιστα οι τιμές των κουρεμένων ομολόγων, στην δευτερογενή αγορά, κυμαίνονται σε πολύ μικρότερη τιμή από την ονομαστική.
Και αφού τα μέτρα 11,6 (άσχετα αν θα είναι παραπάνω) παίρνονται λέει για να μας δώσουν το νέο πακέτο των 31,5 δις. Να θυμίσουμε ότι ακόμα και εδώ, κάτι χάνεται στην μετάφραση, αφού από τα 31,5 δις, τα περίπου 30,5 θα πάνε για την εξυπηρέτηση που μη βιώσιμου, όπως είπαμε, χρέους!!! Τα μόνα λοιπόν που θα πέσουν στην οικονομία (και αυτό υπό όρους, αλλά θα γράψουμε κάποια στιγμή αναλυτικά) είναι τα υπόλοιπα 900 εκ, ακριβώς όσα χαρίσαμε στην ΕΚΤ τον Αύγουστο, πληρώνοντας στο ακέραιο το ομόλογο των 3,2 δις, ενώ η ΕΚΤ το είχε αγοράσει μόλις 2,3 δις στην δευτερογενή αγορά!
Η κατάσταση λοιπόν ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, ούτε τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι τα μόνα που θα έχουν αναγκαστεί να προβούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις πληρωμών! Το σύστημα είναι σε κρίση βαθειά, και δεν μπορεί να βγει αλώβητο από αυτό, όσο για τους λαούς η μοίρα είναι ήδη προγεγραμμένη, στην περίπτωση που ο πόλεμος συνεχιστεί ερήμην τους.
Τώρα λοιπόν, θα πουν πολλοί ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε, την ντουντούκα, τις συνδικαλιστικές μας γνώσεις και ένα ωραίο πανό με γράμματα τυπογραφείου… και να βγούμε στους δρόμους, να τους σταματήσουμε. 
Μα ΔΕΝ σταματάνε έτσι ρε  σύντροφοι, τρία χρόνια τώρα τι-δεν-κα-τα-λά-βα-με……
αντί
 

Φρ. Ενγκελς

Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους.Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης.Ας τρέμουν την επανάσταση οι άρχουσες τάξεις.Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους.Έχουν, όμως, να κερδίσουν έναν ολόκληρο κόσμο...........Φρ. Ενγκελς