Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΚΡΗΤΗ: Παρέμβαση του εισαγγελέα για τους αγροτικούς συναιτερισμούς
Σχετικά άρθρα:
Πρωτοφανής υπόθεση παράνομης είσπραξης αγροτικού Φ.Π.Α - 56 εκατ. ευρώ- στην Κρήτη π

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης για την υπόθεση της απάτης ύψους 56 εκατ. ευρώ με παράνομες εισπράξεις ΦΠΑ από Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και αγρότες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημηρεσίας online» πρόκειται για μία υπόθεση οπως η οποία... χρονίζει από το 2005 και ο υπουργός δήλωσε ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα θα βοηθήσει ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί απόλυτα η υπόθεση.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της περιφερειακής διεύθυνσης Κρήτης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστώσει πως Συνεταιρισμοί και φυσικά πρόσωπα εισέπραξαν παράνομα 56 εκατ. ευρώ χρησιμοποιώντας ακόμη και υπεύθυνες δηλώσεις... πεθαμένων.

Πιο αναλυτικά από το έλεγχο των επιστροφών ΦΠΑ στην Κρήτη διαπιστώθηκε πως την τριετία 2005 ?2007 εισπράχθηκαν συνολικά 96 εκατ. ευρώ , ενώ οι νόμιμες επιστροφές ανέρχονται στα 40 εκατ. ευρώ περίπου.

Επίσης από τους ελέγχους προέκυψαν τόσο φορολογικά όσο και ποινικά αδικήματα. Συγκεκριμένα:

-Εξωπραγματικός όγκος συναλλαγών, με ανύπαρκτες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

-Κατασκευή επαγγελματικών σφραγίδων και πλαστογραφία υπογραφών.

-Αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων που δεν δικαιολογούνται από τον χρόνο παραγωγής τους και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, με ανύπαρκτα στοιχεία διακίνησης και μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φρ. Ενγκελς

Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους.Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης.Ας τρέμουν την επανάσταση οι άρχουσες τάξεις.Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους.Έχουν, όμως, να κερδίσουν έναν ολόκληρο κόσμο...........Φρ. Ενγκελς